המדריך המלא לרכישת מגבות

מגבת, אחד המוצרים היותר שימושיים בחיי היום יום שלנו לא תמיד מקבלת את ההתייחסות הנכונה "המגיעה " לה. ככל שהנושא נראה טריביאלי לחלוטין ישנן כמה וכמה עובדות אשר כדאי לא לשכוח אותן בבואנו להחליט איזה מגבת קונים.

מגבת, אחד המוצרים היותר שימושיים בחיי היום יום שלנו לא תמיד מקבלת את ההתייחסות הנכונה “המגיעה ” לה. 
ככל שהנושא נראה טריביאלי לחלוטין ישנן כמה וכמה עובדות אשר כדאי לא לשכוח אותן בבואנו להחליט  איזה מגבת קונים.

מספר עובדות על מגבת

מגבתמגבת עשויה ברוב המקרים מ-100% כותנה ובחלק קטן מהמקרים משילוב של חוטים סינטטיים ו/או תוספות בד רקומות לצורך דיגום וכדומה.

מגבות מתחלקות למספר קטגוריות ע”פ השימוש ולכן ניתן למצוא מגבות בגדלים ובמרקמים שונים ע”פ השימוש. 
איכות המגבת נקבעת ע”י מספר גורמים: סוג הכותנה, סוג החוט, סוג העיבוד (כותנה סרוקה),איכות הצביעה וחומר הצביעה במקרה של מגבת צבועה, צפיפות ומשקל המגבת למטר רבוע.
מגבת טובה עשויה מכותנה סרוקה מעולה(מצרית, הודית) אשר עברה טיפול להסרת הציפויים הטבעיים שלה(ע”מ שכושר הספיגה שלה יגדל) , צפופה מספיק וכבדה במידה הנכונה ע”מ לספוג מקסימום לחות ולשרוד לאורך זמן.
טיפ קטן
מאחר וישנן חברות רבות מאד המייצרות מגבות וישנן אלפי דוגמאות לפעמים הצרכן אובד עצות –במה לבחור? 
המותגים המובילים בשוק כבר עשו את העבודה בשבילכם! נכון המחיר יחסית גבוה יותר מאשר בשוק אבל גם היצרן המקומי “מגבות ערד” וגם יבואנים מובילים בשוק כמו כיתן וורדינון בעלי ידע וניסיון רב, מייצרים רוכשים ומייבאים מגבות ברמה מעולה ואי אפשר “ליפול” איתן.

סיווג מגבות ראשוני:

ע”מ לא  להלאות אתכם הלקוחות אסווג את המגבות לשתי קטגוריות עיקריות :
מגבות לשימוש ביתי ומגבות לשימוש מקצועי/מוסדי.

מגבות שימוש ביתי:

כאמור כדאי לרכוש מגבת מתוצרת איכותית והיא אמורה לשקול בין 550-650 גרם למטר רבוע. מגבות כבדות יותר הן איכותיות אך לא פרקטיות .
יש להקפיד שהתיחום במגבת( בורדרינג) יהיה עשוי מאותו חוט כותנה שהמגבת עשויה ממנו דבר שימנע מהמגבת להתכווץ. יצרנים  “לא רציניים” מקשטים ומדגמים את המגבות שלהם בתוספות סינטטיות ע”מ לחפות על האיכות הירודה בד”כ.
אם רוכשים מגבת מדוגמת עדיף שתהיה מסוג “ג’קארד” האומר שהדוגמה ארוגה בגוף המגבת ולא תפורה או מודפסת. מגבת ג’קארד יקרה יותר ממגבת רגילה כי מסובך יותר לייצר אותה.
מגבת “סובלת” בעיקר ממים קשים המכילים אבנית. רוב המכבסים בבית משתמשים במרככים ע”מ להתגבר על תופעת האבנית. שימוש מוגזם במרכך פוגע במגבת לכן אין להרבות בשימוש בו.
מגבת צריך לייבש במייבש כביסה ע”מ שתקבל את הרכות שלה. ייבוש המגבת על חבל בשמש יגרום לה כמעט תמיד להפוך ל”דיקט” או ל”נייר זכוכית” כלומר המגבת תאבד מהרכות והנעימות שלה.
 

מגבות לשימוש מקצועי/מוסדי:

תחילה אציין שהקטגוריות לקביעת איכות המגבת נשמרות גם כאן כאשר משווים מגבת ביתית למגבת מקצועית.
השינוי בא לידי ביטוי בשיקולים כלכליים בעיקר :
– מגבת עולה כסף.
– מגבת היא מוצר מתכלה.
– מגבת היא מוצר נגנב.
– מגבת מצריכה תחזוקה(כביסה). לכן….
כאשר בתי מלון וצימרים ובתי הארחה לסוגיהם בבואם לבחור מגבת מתאימה לצרכים שלהם מתמקדים בשיקולים המוזכרים ובדרך כלל מגיעים רובם למסקנה לבחור בפורמט הידוע כ-” מגבת ליין מלונאי” שהיא בד”כ: מגבת גוף בגודל 140*70 ס”מ במשקל מקסימאלי של עד 500 גרם למטר רבוע ובצבע לבן

מגבת בפורמט כזה קל לכבס בכביסה עם חומרי הלבנה, אינה מעמיסה על מכונות הכביסה יתר על המידה ומאידך גיסא אינה מעמיסה עלויות כביסה כבדות( הכביסה משולמת לפי משקל), היא אינה יקרה בייצור ( היא לא צבועה או מדוגמת או כבדה מאד) ולפיכך כאשר היא מתבלה או נגנבת(לצערנו מאד פופולרי) הנזק יחסית למגבת ביתית  הוא קטן.
כמובן שיש יוצאים מן הכלל בתחום המלונאות אשר שמים את המגבת בשורה הראשונה כאלמנט מפנק והם בוחרים את הרמה והאיכות בהתאם .

מאת איציק מאור
מנהל שיווק 
רנטקס בע”מ

[wc_errors]